ГЛАС РАЗУМА: Италија ставила вето на саопштење ЕУ о признању Гваида за председника Венецуеле

ИСКРА на Фејсбуку

Лидер опозиције Хуан Гваидо, фото: © РИА Новости / Лео Альварес

Италија је блокирала саопштење ЕУ о признању председника парламента Венецуеле Хуана Гваида за привременог председника државе, саопштио је за РИА Новости дипломатски извор у Бриселу.

„Италија је на неформалном састанку шефова дипломатија држава чланица ЕУ, који је одржан од 31. јануара до 1. фебруара у Букурешту, ставила вето на саопштење ЕУ, које је требало да прочита шефица европске дипломатије Федерика Могерини и у којем се говорило да ће ЕУ признати Гваида ако не буду организовани председнички избори“, саопштио је саговорник агенције.
По његовим речима, након тога ЕУ и Уругвај су заказали први министарски састанак међународне контакт групе о Венецуели за 7. фебруар у Монтевидеу.
У Венецуели су 21. јануара почели масовни протести против актуелног председника Венецуеле Николаса Мадура. Председник парламента и лидер опозиције Хуан Гваидо се 23. јануара самопрогласио за „привременог председника“ државе, којег су одмах подржале САД и многе друге западне земље.
vostok.rs

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Поштовани читаоци,
Молимо вас да се придржавате следећих правила за писање коментара:
Неопходно је навести име и е-маил адресу у пољима означеним звездицом, с тим да је забрањено остављање лажних података.
Коментари који садрже псовке, увреде, претње и говор мржње на националној, верској, расној основи или поводом нечије сексуалне опредељености неће бити објављени.
Приликом писања коментара водите рачуна о правописним и граматичким правилима.
Није дозвољено постављање линкова односно промовисање других сајтова кроз коментаре, те ће такве поруке бити означене као спам, попут низа коментара истоветне садржине.
Коментари у којима нам скрећете пажњу на пропусте у текстовима неће бити објављени, али ће бити прослеђени уредницима, као и они у којима нам указујете на неку појаву у друштву, али који захтевају проверу.
НАПОМЕНА: Коментари који буду објављени представљају приватно мишљење аутора коментара, то јест нису ставови редакције ИСКРЕ.